Java aap tussen de bomen in Eindhoven Zoo

Duurzaamheid

In Eindhoven Zoo laten we mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, proberen wij allerlei facetten in ons park zo duurzaam mogelijk te maken.

Green Key

Green Key is hét (internationale) keurmerk voor duurzame bedrijven. Eindhoven Zoo is in het bezit van het Green Key Gold certificaat (het hoogst haalbare). Bekijk hier onze MVO-verklaring.


Horeca

Bij de horecapunten van Eindhoven Zoo wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton rainforest Alliance thee geserveerd. In ons park kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen bij onze horecapunten. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. Nog veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade keurmerk of Beter Leven Keurmerk.

Duurzame bekers en borden
Alle dranken en al het eten wordt geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn onze bekers gemaakt van duurzaam FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren. In de toekomst zullen wij steeds meer duurzame producten gaan gebruiken in onze horeca.

Duurzaam schoonmaken
In Eindhoven Zoo wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het EU Ecolabel keurmerk.


Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok
De dieren in Eindhoven Zoo krijgen uitsluitend duurzame hooi en brokken gevoerd. Bij de productie van het hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brokken naar Eindhoven Zoo vervoerd door vrachtwagens met een minimale uitstoot van CO2.

Duurzame vis
Het voer (vis) voor bijvoorbeeld de ijsberen is voorzien van het MSC-keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van Marine Stewardship Council.


Afval scheiden

Bij Eindhoven Zoo wordt hout, ijzer, puin en papier afval gescheiden. Helpt u ons mee? Wij vinden het prettig als onze gasten ook rekening houden met afvalscheiding.