Kinderen aan het rennen bij de kamelen tijdens een schoolreisje of kinderfeestje in Eindhoven Zoo

Missie en visie

Missie en visie van Eindhoven Zoo

Eindhoven Zoo zet zich in voor de natuur, dieren en natuurbehoud. Dit delen we dan ook graag met de bezoekers. Lees hier meer over de missie en visie van Eindhoven Zoo.

Eindhoven Zoo is een plek waar veel gasten kennis maken met dieren die je normaliter in Nederland niet tegenkomt. Deze dieren zijn de ambassadeurs van hun soortgenoten in de natuur. Door bezoekers kennis te laten maken met deze dieren, en hier ook actief over te vertellen, speelt Eindhoven Zoo een belangrijke rol waar het gaat om verwondering over en respect voor de natuur.

Mens en natuur groeien steeds verder uit elkaar. Zorg voor de natuur en aandacht voor natuur en milieu is essentieel voor de toekomst van onze aarde. Eindhoven Zoo wil een belangrijke rol spelen in het verbinden van mens en natuur.

Eindhoven Zoo is een plek waar mensen en dieren elkaar ontmoeten. De dieren in het park zijn ambassadeurs van hun soortgenoten in de natuur. Mensen ontmoeten in het park de meest bijzondere dieren en daarmee worden ze geïnspireerd tot liefde en respect voor de natuur. En goede educatie speelt hierbij een cruciale rol. Daarom is het één van onze hoofdtaken.

Educatie binnen Eindhoven Zoo

Vrijwilligers van Stichting Wildlife en de dierverzorgers zijn actief bezig met het direct overbrengen van informatie naar de bezoeker. Een bezoek aan Eindhoven Zoo is daardoor veel meer dan alleen een leuk dagje uit. Met de term ‘educatie’ worden educatieve activiteiten in de breedste zin van het woord bedoeld. Het omvat alles wat met ervaren en leren te maken heeft en is gericht op bezoekers van alle leeftijden.

Door middel van verschillende educatievormen wilt Eindhoven Zoo een positieve houding creëren t.o.v. natuur en natuurbehoud in de breedste zin van het woord, om bezoekers vervolgens te stimuleren hier zelf een actieve bijdrage aan te leveren. Het belang van biodiversiteit zal hierin niet ontbreken. Dit wordt o.a. met de dagelijkse Toer-de-Voer, met educatieve (voeder)presentaties en educatieve bebording gedaan.

Lees alles over educatie