Stichting Wildlife

Stichting Wildlife is al vanaf juni 1985 met een groot aantal vrijwilligers actief. Ook in Eindhoven Zoo!

Stichting Wildlife is actief in Eindhoven Zoo, Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en in AquaZoo Leeuwarden. De stichting zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en hebben allerlei activiteiten in de parken. Deze activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers.

In Eindhoven Zoo tref je de vrijwilligers bij de Wildlife Tree. De Wildlife Tree staat symbool voor een mooi project, namelijk het adoptieprogramma. Wil jij ook een dier ‘adopteren’? Dan komt jouw naam in deze Wildlife Tree!

Activiteiten in Eindhoven Zoo

De vrijwilligers in Eindhoven Zoo zijn actief bij diverse activiteiten in het park. Met deze activiteiten zamelen zij geld in dat wordt gebruikt om de natuurbeschermingsprojecten van de stichting te ondersteunen.

- Kinderfeestjes

- Rondleidingen

- Adopties

Doelstellingen Stichting Wildlife

De stichting werkt op meerdere manieren aan 2 hoofddoelstellingen, namelijk:

  • Informeren en onderwijzen over de bedreigde diersoorten in de wereld.

  • Geld inzamelen voor de bescherming van bedreigde diersoorten door middel van donaties en adoptie van dieren.

Projecten

Projecten die Stichting Wildlife onder andere steunt, zijn:

  • Stichting SPOTS (leeuwen en cheeta's)

  • International Rhino Foundation (Indische neushoorns)

  • Green Balkans (vale gieren)

  • Red Panda Network (rode panda's)

  • Talarak Foundation (Visaya wrattenzwijnen)

Vrijwilliger worden?

Stichting Wildlife zoekt voor Eindhoven Zoo nieuwe vrijwilligers! Als vrijwilliger geef je rondleidingen en begeleid je kinderfeestjes. Voordat je aan de slag gaat krijg je een uitgebreide opleiding. Klik hier voor meer informatie of om je meteen aan te melden voor de informatiemiddag.

Adopteer een dier

Het is mogelijk om een dier uit een van de parken te adopteren. Al vanaf € 25,- per jaar kun je de trotse adoptieouder worden van één van de dieren. Het adoptiebedrag komt ten goede aan de dier- en natuurbeschermingsprojecten die worden ondersteund door de stichting. Wil je een dier adopteren, klik dan hier.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingwildlife.nl of neem contact op met Stichting Wildlife via info@stichtingwildlife.nl.