Speeltuinen: Kom je apenkooien?

Lekker spelen

Klimmen en klauteren, slingeren en slungelen: in Eindhoven Zoo vind je een heleboel apen die dat prima kunnen! Eindhoven Zoo heeft twee hele grote buitenspeeltuinen: vooraan in het park en halverwege de route. Verder kom je tijdens de wandelroute volop kleinere speelgelegenheden tegen. Plek genoeg om te spelen dus.

Voor jong en ietsje ouder

In onze speeltuinen is voor elke leeftijd iets leuks te vinden. De kleintjes leren klimmen en klauteren op allerlei houten dieren en kunnen glijden vanaf een olifant. Voor de grotere kinderen zijn er een enorme airtrampoline en powerschildpadden. En de volwassenen? Die voelen zich stiekem weer even kind op de glijbaan of de familieschommel. En wil je de chimpansees van bovenaf bewonderen, dan moet je toch echt als vanouds mee apenkooien!

Waterspeeltuin

Ben jij niet bang om nat te worden? Dan is de waterspeeltuin echt iets voor jou! In deze speeltuin vind je waterpompen, gootjes om water te verplaatsen en meerdere speelplassen. Ook voor kinderen met een fysieke beperking zijn delen van het terrein en de toestellen toegankelijk. Verder is er de mogelijkheid om af te spoelen na het spelen. Grenzend aan de waterspeeltuin, is er ook een rivier voor de tijgers om in te spelen. Door het slimme ontwerp lijkt het alsof de kinderen in hetzelfde water spelen als deze bijzondere dieren!

Indoor Apenkooien

Vooraan in het park vind je ook een grote binnenspeeltuin: Indoor Apenkooien. Hier kun je lekker warm en droog spelen of even uitrusten. Vanuit het Indoor Apenkooien sta je oog in oog met de chimpansees. Tja, wie kijkt nu naar wie?!